Înclină balanța spre iubire… pentru un Crăciun ca-n povești!

  • admin 

O mică tradiție

De câțiva ani, Asociația Decent dă o notă proprie farmecului caracteristic sărbătorilor de iarnă, aducând, în câteva parohii din capitală și din țară, brazi împodobiți ca-n povești, cu decorațiuni speciale (multe din ele alese și aduse personal din străinătate) și cadouri pentru copii și familii nevoiașe. Pregătirile de Crăciun făcute acasă au în ele frumosul căminului, însă cele făcute în biserică vin cu bucuria de a sărbători împreună, în comunitate, în familia extinsă, cea mai importantă naștere din istorie: aceea a Mântuitorului tuturor! Membri și prieteni ai Asociației Decent, am gustat împreună din această bucurie și am fost încântați de căldura cu care membrii și slujitorii parohiilor ne-au primit, într-o atmosferă din care nu au lipsit colindele, turtele, colacii și emoțiile copiilor, sfințenia locului.

 

Ne-au deschis porțile parohii precum Sf Gheorghe – Mogoșoaia, Sf Gheorghe Nou, Precupeții Noi, Sf. Vineri Herasca, Sf Gheorghe Galateni (Teleorman). 

Darurile pornesc de la Km zero

Pentru ctitoria brâncovenească de la „km 0” al Bucureștiului, Sf Gheorghe Nou, anul acesta va fi al treilea an consecutiv în care vom împodobi bradul cu decorațiuni în stil regal, așa cum se cuvine bradului care își va găsi loc lângă moaștele Sf Nicolae, ale Sf. Martir Brâncoveanu, ale Sf. M.Mc. Gheorghe și ale Sf. Efrem cel Nou, sub oblăduirea Sfintei Mari Mucenițe Marina, prin Icoana dăruită de membrii Asociației Decent împreună cu credincioșii, sfântă ce a făcut minuni mari chiar din faza de proiect, înainte de realizarea icoanei. Nu putem trece cu vederea că tot în această minunată ctitorie brâncovenească avem Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din sec. XVI. Ne dorim ca și în acest an decorațiunile să fie în ton cu măreția bisericii, așa că unele din ele – lucrate manual, unicat – au fost deja comandate și își așteaptă locul în brațele unui brad pe măsură. Altele așteaptă cu nerăbdare să fie luate din vitrinele din străinătate (în special din Grecia), știind că menirea lor e să bucure alte inimi… de români.

 

Drumul până acolo nu e niciodată greu pentru cel care știe că frumusețea împodobirii e mult mai mult decât frumusețea momentului în sine, decât un design apreciat și un gest cu dichis. Acest drum va fi făcut de doamna Lelia Marcu și va purta cu sine, ca de fiecare dată, și bucuria rugăciunii pentru toți românii. Nu de puține ori, ajutorul primit de oameni în urma acestor pelerinaje a fost cel mai râvnit cadou de peste an! Vă invităm pe toți să contribuiți cu donații la realizarea acestor activități, făcând, împreună, pentru mii de oameni și copii, un Moș Nicolae și un Crăciun fericit achiziționând brazii, decorațiunile, darurile pentru cei mici. Nu ne imaginăm un decembrie fără cadouri, așa că anul trecut am dăruit peste 150 de pachete copiilor; ele au înseninat chipurile multor copii, unii dintre aceștia fiind din comunități modeste, alții nevăzători sau care suferă de sindrom Down. Anul acesta am vrea să bucurăm, de e posibil, 1000 de copii, de Sf Nicolae și de Crăciun! Pe acest sfânt iubit, Nicolae, ne dorim să-l întâmpinăm cu bradul deja împodobit, de aceea ne vom întâlni pe 1 Decembrie la biserica Sf. Gheorghe Nou pentru a decora pomul de Crăciun, fiind astfel, ca în fiecare an, primul brad de Crăciun împodobit, prima biserică, nu întâmplător de la „km 0” al țării în care se împart darurile noastre, ale tuturor, celor ce le așteaptă cu ardoare, copiilor care visează săptămâni întregi la acest moment. 

 

Al doilea Crăciun al parohiei Sf Vineri-Herasca

Asociația noastră a avut onoarea, anul trecut, să facă primul brad de Crăciun al noii Bisericii Sf Vineri-Herasca, ridicată în locul celei demolate în timpul regimului comunist, vizavi de Teatrul Evreiesc. Ne dorim ca și anul acesta (pe 2 Decembrie) să realizăm pregătirile de sărbători împreună, în această biserică, de unde ne veghează Sf. Cuvioasa Paraschiva, dar și Sf. Paisie Aghioritul și Sf. Grigorie Palama, din icoanele lor făcătoare de minuni, aduse de Asociația noastră, din Grecia. 

Împodobim împreună

Ne vom ocupa, apoi, de împodobirea bradului într-o altă parohie, fără posibilități. Și, de va fi posibil, vom continua cu darurile și împodobitul… doar dacă ne ajutați dumneavoastră, ca în fiecare an. Brazii nedeteriorați și decorațiunile rămase și nedeteriorate din anii trecuți vor împodobi bisericile parohiilor cu mai puține posibilități din țară și casa unei familii alese de către membrii Asociației Decent pe criterii sociale, pentru acel copil sau acea familie care nu are această posibilitate, dar merită. Nu rămâne decât să ne scrieți sau să ne contactați telefonic dacă doriți să facem o astfel de surpriză unei persoane dragi, indiferent de vârstă. Povestea fiecăruia va fi analizată de echipa noastră și fiți convinși că vom alege cu inima, cu iubire. Ajutați-ne să împlinim un vis, să facem cuiva, un Crăciun fericit!

ÎNCLINĂ BALANȚA SPRE IUBIRE în luna iubirii sfinte!

Toate pregătirile necesare se vor face în următoarele două săptămâni, astfel că sprijinul pe care ni-l veți acorda în această perioadă va fi de real folos, cu atât mai mult cu cât primul brad va fi împodobit pe 1 Decembrie. Așa cum știți, activitățile nu se rezumă la lumini, ghirlande, îngerași, globulețe, zăpadă artificială, stea, beteală, tul și moși crăciuni, ci la ceea ce avem cu toții mai prețios – dragostea care ne aduce împreună la picioarele Celui care s-a născut pentru noi, dragostea pentru sfântul darurilor, Sf Nicolae, a cărui sfântă mână dreaptă binecuvântează de la km 0 al țării, dar și dragostea pentru Domnitorul Domnitorilor, lumina ortodoxiei românești, Sf. Martir Brâncoveanu! Iubirea este cea care ne îndeamnă, așa că… ÎNCLINĂ BALANȚA SPRE IUBIRE în luna iubirii sfinte! Donează pentru iubire!

Asociația Decent

Banca Transilvania

Cont euro: RO20BTRLEURCRT0291932701
Cont lei: RO70BTRLRONCRT0291932701
Cod SWIFT: BTRLRO22