De ziua lui, noi primim cadouri!

Vine Sfântul Nicolae!

Sfântul copiilor, sfântul darurilor, sfântul dărniciei! Sfântul care nu știi pentru ce-și întinde mâna dreaptă mai întâi: pentru a binecuvânta, pentru a face un cadou sau pentru a te prinde și scoate din necazul în care ai intrat… Oare câte binecuvântări nu a dat mâna dreaptă a sfântului Nicolae? Câte daruri nu a întins această mână dreaptă, tuturor? Câte lacrimi nu a șters, câte creștete n-a mângâiat? Atât de mult a dăruit, încât mâna însăși s-a făcut tot cadou! Pentru noi, românii, care avem incredibila onoare de a păstra sfânta și darnica mână dreaptă a Sfântului Nicolae chiar în centrul capitalei, în racla care nu de puține ori, a văzut minuni! Mâna cu care dădea cadouri, a devenit cadou, iar de ziua sfântului, noi primim cadouri. De ziua lui, e ziua noastră. Acesta e Sfântul Nicolae.

Ce sfânt și ce tradiție!

De ziua acestui sfânt minunat și făcător de minuni, noi, cei de la Asociația Decent, vrem să avem grijă ca nu numai cei dragi de-acasă să primească ceva în ghetuțe. Vrem ca sute (și chiar mii) de dragi copii să se bucure de un mic cadou de la Moș Nicolae, pe 5-6 decembrie, ziua în care necazurile lor nu mai au voie să existe! Am făcut asta în anii trecuți și am trăit atâta bucurie într-o zi, cât, poate, n-am trăit o viață. Fiecare copil, fiecare emoție, fiecare „wow” de-al lor ne-au făcut să ne întrebăm de ce ziua moșului e atât de scurtă! Nu poți să nu zâmbești emoționat și tu, la rândul tău, când vezi că pentru copii, în acele momente, nu există decât ei și DARUL. Nimic altceva nu mai contează, nu mai are valoare. Am dăruit pachete copiilor bolnavi, copiilor din familii modeste, dar și copiilor fără etichete”, pentru că sărbătorile sunt și ele fără frontiere”. În anii trecuți am făcut peste 150 de cadouri numai bune pentru ochi avizi și mâini fremătânde, iar de data asta, am vrea să fie cu mult mai multe! Depindem de ajutorul vostru, de implicarea voastră, de promptitudinea cu care spuneți prezent!la apelul faptelor bune. În câteva zile începem cumpărăturile pentru cei mici și tare ne-am bucura să fim cât mai mulți complicicare ticluiesc traseul perfect al darului. Contăm, ca-n fiecare an, pe bucuria de a ne fi alături atât la organizare, cât și-n ziua cea mare, la care copiii deja visează. Nu știu cum se numește responsabilul cu darurile, dar știu că Sfântul Nicolae ne-a făcut așa pe toți, cu cel mai frumos serviciu de o zi: acela în care ne asigurăm că niciun copil nu rămâne fără dar!

Mână-n mână

Suntem convinși că Sfântul Nicolae își dorește ca noi toți să devenim mâna sa dreaptă, mâna din care ceilalți să primească ceea ce sfinția sa a dat toată viața: daruri, credință, Adevăr, milă, bunătate fără margini, dragoste, jertfă, căldură. Avem atât de aproape de noi o mână caldă, părintească, vie, care ne arată calea dărniciei, ne încurajează să fim oameni, dacă nu sfinți, ne arată că nimic nu-i mai frumos decât un gest de iubire care ne conține pe toți. Avem un sprijin, o “mână tarede care să ne ținem, un simbol al generozității și un model de imitat. Să devenim copiii sfântului, oferind din buzunarele inimii și din rodul mâinilor, un cadou care nu se va compara niciodată cu altul!

Asociația Decent

Banca Transilvania