Bucurie și har în Galateni

Comuna Galateni are în sânul ei parohii la care se muncește cu drag, în numele Domnului. Una din ele, cea care poartă hramul Sfinților Împărați, a îmbrăcat de curând haină de sărbătoare, în ziua de 24 septembrie 2017. La Parohia Sfântul Gheorghe, din localitatea Galateni (Teleorman) a avut loc sfințirea troiței ridicate în cinstea părintelui vrednic de pomenire, Grigore Marian, preot slujitor în parohie vreme de 24 de ani. În mod simbolic și în semn de recunoștință, troița a fost construită chiar pe locul în care părintele Marian a trecut la Domnul pe data de 9 martie 2013.

Slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de nouă preoți, la eveniment participând Preasfințitul Părinte Galaction, episcopul Alexandriei și Teleormanului, părintele arhidiacon și consilier Serafim, părintele consilier Liviu Zamfir, părintele protopop Constantin Dina, fostul protopop Petre Dobrescu. Troița a fost ridicată de Asociația Cheia Raiului, pictată cu sprijinul enoriașilor și al altor oameni care iubesc frumusețea casei lui Dumnezeu. La realizarea ei a contribuit și Asociația Decent, prin donarea porții de fier forjat realizata manual si de o frumusete deosebita, de a cărei construcție s-a ocupat benevol domnul Marcu Costinel, membru fondator al acestei asociații. Construcția troiței a început în luna februarie a acestui an și a fost finalizată în iulie, iar de organizare s-a ocupat părintele paroh Constantin Daniel Ivan, care slujește cu dăruire în acest lăcaș închinat Domnului, începând cu anul 2013 și care se îngrijește ca parohia pe care o păstorește să fie unită, să aibă în centru viața duhovnicească și să nască fapte bune.

Sfințirea troiței este numai unul din lucrurile minunate care s-au întâmplat în ultimul timp în Parohia Sfântul Gheorghe Galateni. Părintele paroh Ivan s-a ocupat, de asemenea, de construcția gardului bisericii, de renovarea anexelor, de ridicarea unei bucătării cu ajutorul căreia să se poată oferi o masă caldă oamenilor săraci, de activități caritabile, de pelerinaje și excursii, de odoarele necesare interiorului bisericii, spunând astfel comunității prezente și celor viitoare, că lucrul bun, făcut împreună, e totdeauna izvor de bucurie.