Brazi. Bucurie. București

Prima săptămână din decembrie 2019 a însemnat multă bucurie pentru membrii Asociației Decent, pentru că atunci a început împodobirea brazilor de Crăciun în câteva biserici din capitală. Prima oprire a fost, conform tradiției la care ținem, biserica-monument de la km 0, Sfântul Gheorghe Nou, acolo unde, an de an, îl așteptăm pe Sfântul darurilor, Sfântul Nicolae, cu bradul făcut. Bradul a fost așezat, și de această dată, pe locul fostului mormânt al sfinților Brâncoveni, fiind încadrat perfect între toți sfinții mijlocitori care ascultă fiecare rugăciune șoptită sau nerostită încă și adusă la picioarele lor. Bradul a avut și simplitate, și eleganță, și strălucire, și delicatețe și a îmbrăcat lumini calde, iar steaua din vârful bradului arăta către Steaua din vârful turlei, Mântuitorul coborât pe pământ.

Credem că nu a fost deloc întâmplător că pe 6 decembrie, chiar de ziua Sfântului Nicolae, am împodobit un alt brad de poveste, la o parohie nou sfințită, dar demult înrădăcinată în inimile oamenilor: biserica-martir Sfânta Vineri Herasca. Este al doilea an când ne bucurăm împreună de împodobirea bradului în această parohie în care Asociația noastră a adus icoanele unor sfinți greci care ne poartă o dragoste fără granițe: Sfântul Grigorie Palama și Sfântul Paisie Aghioritul. Bradul a fost așezat în apropierea stranei, ca un vrednic colindător, vestind prin fiecare glob și stea, că s-a născut Însuși Dumnezeu. Renii din sticlă și globulețele lucrate manual, decorațiunile discrete și elegante, aduse din străinătate, au subliniat noblețea locului, rafinamentul și caracterul distins ale unei biserici care renaște.

Mulțumim prietenilor Asociației Decent pentru implicare și ne dorim ca și de acum înainte să aducem sub același brad și sub aceleași priviri pline de bunătate ale sfinților, bucuria de a dărui ceva din puținul nostru, de dragul Celui care nouă ni le dăruiește pe toate!