Ce atitudine să mai am față de mama mea?

  • admin 
L. Ivan: Nu știu ce atitudine să mai am față de mama mea în condițiile în care, de când o știu, se plânge de orice, ca și cum ar fi singura cu probleme pe lumea asta. Am doi frați, dar și cu ei e la fel, nu contează decât problemele ei, mai rar să aibă timp sau chef să asculte și problemele noastre, ale copiilor ei. Cel puțin fratelui mai… Citește mai mult »Ce atitudine să mai am față de mama mea?

E foarte dezamăgit de oameni!

  • admin 
Mircea V., Sibiu: „Vă cer ajutorul, știu că sunteți terapeut cu experiență. Am printre cunoștințele mele, un adolescent al cărui tată trece printr-o situație delicată, mai exact e la închisoare. Nu știu, de fapt, pentru cine e mai delicată situația, pentru copil sau pentru părinte. Aș vrea să îl încurajez cumva pe băiat, dar nu-mi găsesc cuvintele. Are privirea pierdută, parcă stă să plângă și spune că e foarte dezamăgit… Citește mai mult »E foarte dezamăgit de oameni!

Băiatul meu a intrat la un liceu mediocru!

  • admin 
Alexia R., București: „Vara asta am trăit o dezamăgire foarte mare. Băiatul meu de 15 ani a intrat la un liceu mediocru! Și asta în condițiile în care, de-a lungul anilor, m-am străduit să îi dau cea mai bună educație – școli particulare, meditații peste meditații, cursuri care mai de care. Mi-e și rușine să le spun rudelor și colegilor la ce liceu învață copilul meu. Eu întotdeauna am avut… Citește mai mult »Băiatul meu a intrat la un liceu mediocru!

Când ai atac de panică

  • admin 
Camelia P. din Iasi: Care este primul lucru pe care trebuie să îl faci când ai un atac de panică? Lelia Marcu: Să îți amintești că nu ai nimic și nimic nu te doare.

Ceva nu părea în ordine la concert… simt că am greșit!

  • admin 
A.C, din Giurgiu: „Bună ziua. Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Anul acesta am fost la festivalul Untold, dacă știți. Eu am doi copii (adolescenți) care au vrut să meargă la concerte și i-am lăsat, chiar eu i-am dus până în orașul care a găzduit evenimentul. Am zis să le fac o bucurie, pentru că își doreau. Mergeau și alți prieteni și au vrut să se distreze. Simt… Citește mai mult »Ceva nu părea în ordine la concert… simt că am greșit!

Fetița mea și-a făcut o prietenă care nu e ortodoxă!

  • admin 
Ioana O.: „Doamne ajută! Eu și soțul meu avem o dilemă, vă rog să ne explicați care are dreptate. Avem trei copii, sunt toți cuminți și învață bine la școală. Unul din ei, fetița (are 13 ani), și-a făcut o prietenă foarte bună, dar care nu e ortodoxă. Face parte dintr-o sectă. Eu nu am nimic împotrivă, mă bucur pentru ea, că e foarte sociabilă. Însă soțul meu zice că… Citește mai mult »Fetița mea și-a făcut o prietenă care nu e ortodoxă!

Îți poate face cineva prostii, ca să îți ia sporul casei?

  • admin 
M.S. București: Doamne ajută! Am și eu o întrebare: îți poate face cineva prostii, ca să îți ia sporul casei? Eu cred ca asta face chiar mama mea, pentru că nu o suportă pe soția mea. S-au întâmplat foarte multe lucruri rele și am pierdut cam tot ce am avut, până și copilului îi merge rău. Ne-am rugat, peste tot am fost pe la biserici, ne-am dus la preoți, și… Citește mai mult »Îți poate face cineva prostii, ca să îți ia sporul casei?

Părintele Paisie mi-a salvat viața!

  • admin 
Am să povestesc simplu, așa cum s-au petrecut lucrurile… În ultimii ani, cu ajutorul lui Dumnezeu, am făcut câteva pelerinaje în Grecia, iar de unul dintre ele îmi voi aminti toată viața mea… A fost călătoria în care foarte puțin a lipsit să ne pierdem viața și eu, și soția mea și, dacă nu erau mila și puterea lui Dumnezeu, nu mai scăpam din ghearele morții… Am plecat de acasă… Citește mai mult »Părintele Paisie mi-a salvat viața!

Norul Maicii Domnului

  • admin 
Am avut șansa de a face zeci de pelerinaje de-a lungul vieții mele… de departe însă, cel din Uranopoli, Grecia, cu vaporul în jurul Muntelui Athos, Muntele Sfânt, a fost cel care mi-a umplut inima cel mai mult, din care am învățat cel mai mult și care și-a lăsat amprenta asupra vieții mele, pentru totdeauna, sper. Acolo, în cele patru ore petrecute în strălucirea Mării Egee, la poalele Muntelui Sfânt,… Citește mai mult »Norul Maicii Domnului

Pe aripile rugăciunii

  • admin 
Cu cuvintele nu trebuie să fim doar cumpătați, ci chiar zgârciți. Fiecare cuvânt poate fi un cui la sicriul mântuirii, așa că mai bine să nu-l spui. Și bun dacă este, dacă nu e neapărat necesar, mai bine taci, ca nu cumva să ți se întoarcă împotrivă sau să smintești pe cel ce te ascultă. Oricum ar fi, diavolul mândriei sau al răutății, după caz, căci de regulă joacă la… Citește mai mult »Pe aripile rugăciunii