Norul Maicii Domnului

  • admin 
Am avut șansa de a face zeci de pelerinaje de-a lungul vieții mele… de departe însă, cel din Uranopoli, Grecia, cu vaporul în jurul Muntelui Athos, Muntele Sfânt, a fost cel care mi-a umplut inima cel mai mult, din care am învățat cel mai mult și care și-a lăsat amprenta asupra vieții mele, pentru totdeauna, sper. Acolo, în cele patru ore petrecute în strălucirea Mării Egee, la poalele Muntelui Sfânt,… Citește mai mult »Norul Maicii Domnului

Pe aripile rugăciunii

  • admin 
Cu cuvintele nu trebuie să fim doar cumpătați, ci chiar zgârciți. Fiecare cuvânt poate fi un cui la sicriul mântuirii, așa că mai bine să nu-l spui. Și bun dacă este, dacă nu e neapărat necesar, mai bine taci, ca nu cumva să ți se întoarcă împotrivă sau să smintești pe cel ce te ascultă. Oricum ar fi, diavolul mândriei sau al răutății, după caz, căci de regulă joacă la… Citește mai mult »Pe aripile rugăciunii

Nu știu la care facultate să dau!

  • admin 
P.O., din Iași: Bună ziua! Anul acesta am de ales între două facultăți și nu știu la care să dau încă. Examenele bat la ușă, dar eu nu știu: Politehnica sau altceva? Mă puteți sfătui cum să îmi dau seama? Vă mulțumesc! Lelia Marcu: Este simplu, alegem meseria la care avem cel mai mare talent, cea la care, dacă ne gândim oricât de des și de mult, ne odihnește inima.… Citește mai mult »Nu știu la care facultate să dau!

Nici gând să vrea să ne căsătorim!

  • admin 
Lori C., din Madrid: Bună ziua! Am auzit de dumneavoastră și aș dori să vă spun ce problemă am, sperând că mă puteți ajuta. Am un prieten-iubit, de patru ani. Nici gând să vrea să ne căsătorim, el spune că ne este bine așa și că în plus, o nuntă este foarte costisitoare, de ce să cheltuim atâtea mii de euro degeaba? M-am gândit să nu aibă pe altcineva. Mă… Citește mai mult »Nici gând să vrea să ne căsătorim!

Mă trezesc noaptea, pe la 2-3-4 și mai dormi dacă poți!

  • admin 
Dragu Marin, Sebeș: Bună ziua! Doamne ajută la toată lumea! Eu gândesc să nu râdeți de mine cu așa problemă, numai că pentru mine-i tare serioasă. Despre ce e vorba: mă trezesc noaptea, pe la 2-3-4 și mai dormi dacă poți după aia, că nu se mai poate și asta-i de ani și ani de zile, cât mai des, nu că mi-s bătrân acuma și nu mai pot a mă… Citește mai mult »Mă trezesc noaptea, pe la 2-3-4 și mai dormi dacă poți!

De 30 de ani nu am mai ieșit din bătătură!

  • admin 
Zenovia Mihaela Lupu din Teșcani: Mă dor picioarele, aceasta este problema mea. Doctorii spun că nu am mare lucru, dar pe mine mă dor. De 30 de ani nu am mai ieșit din bătătură! Trăiesc cu mama, soțul și-a găsit pe alta și îl înțeleg perfect, făceam la fel dacă aveam o soție cu așa probleme. Am înțeles că vecina de vis-a-vis mi-ar fi făcut, de ciudă că nu i-am… Citește mai mult »De 30 de ani nu am mai ieșit din bătătură!

Să fie chiar mama mea, vinovatul? Să fi căzut acest EȘTI PROASTĂ ȘI INCAPABILĂ ca un blestem peste mine?

  • admin 
Eugenia M., Constanța: Bună ziua! Am o problemă care mă face să cred că am ceva făcut, dar și că mama este vinovată. Mai exact, de când mă știu, din proastă nu mă scoate. Proastă nu sunt, dar nimic nu îmi iese, nimic nu pot duce până la capăt, nu mă țin puterile. Nu știu care puteri, dar pur și simplu nu pot. Fac față o vreme, apoi abandonez, pentru… Citește mai mult »Să fie chiar mama mea, vinovatul? Să fi căzut acest EȘTI PROASTĂ ȘI INCAPABILĂ ca un blestem peste mine?

Fata mea tot într-o depresie o ține!

  • admin 
Mariana Sandulache, Craiova: Eu am trei copii, doi băieți și o fată. Fata fiind mai apropiată, nu că am iubit-o mai mult, dar pentru că am doi băieți și numai pe ea fată, am considerat ca e bine să îi acord mai multă atenție, să o mai răsfăț. Sinceră să fiu, nu am vrut-o, am vrut să fac avort, gândind că am deja doi copii și nu ne descurcăm cu… Citește mai mult »Fata mea tot într-o depresie o ține!

Omenire, încotro?

  • admin 
Pentru că Asociația Decent are ca motto: Înclină balanța spre iubire și Decența este calea, am considerat că rolul meu, rolul nostru, al membrilor Asociației  Decent, rolul fiecăruia dintre noi, ar fi chiar acesta, de a înclina balanța spre iubire, însă pe calea decenței, nu a decadenței, asa cum încearcă să ne reeduce cumva tendințele acestui început de veac. IUBIREA e un atribut mai scump decât toate bogățiile pământului, decât… Citește mai mult »Omenire, încotro?

A fi astăzi decent

  • admin 
Și i-am răspuns astfel: Eu consider că astăzi a fi decent înseamnă a-I mulțumi lui Dumnezeu, pentru tot și pentru toate; a mulțumi cu recunoștință tuturor semenilor tăi; a ști să te porți/să te comporți cu eleganță, noblețe sufletească, condescendență și mult bun simț; a ști când și unde să spui da sau când și unde să spui nu; a ști, a (re)cunoaște ce trebuie, când/unde și pe cine trebuie;… Citește mai mult »A fi astăzi decent