Îmi ies toate pe dos!

Sorin Ștefan Diaconu, Alba Iulia: Cred că sunt un om normal. Am calități și defecte, ca oricare. Există un „dar” la mijloc, bineînțeles, acesta fiind faptul că, deși fac lucrurile corect, îmi iese prost exact când am mai mare nevoie să îmi iasă bine. Și mă refer la serviciu, în mod special, și la fete. Urât nu sunt, prost nu sunt, școală am și nici cu finanțele nu sunt în pom, cum s-ar spune. Cu toate astea, parcă mă blochez, așa, și îmi ies toate pe dos! E aiurea și mă afectează atât de mult, încât am ajuns să nu mai socializez, să fiu subiectul ironiilor tuturor. Asta trebuie să aibă o explicație, se întâmplă ceva cu mine. Un mic ajutor nu ar strica. Am o vârstă, ar fi timpul să mă pun pe picioare măcar acum, pe ultima sută de metri. Voi dona și eu Asociației Decent, pentru activitățile dvs. Felicitări, sunteți o oază de liniște, de speranță!! Poate vă vedem curând în carne și oase, ca să zic așa.”

Lelia Marcu: Aș putea detalia unele metode de prevenire a „făcutului de râs în public”, pe motiv de emotivitate crescută, dar nu voi face asta. Dacă aș fi în locul dvs., (cu toții am fost, episodic), nu mi-aș mai crea scenarii despre ce să fac și ce să spun, ca să iasă cât mai bine. Aș face ce e de făcut și gata, fără a mă gândi la părerea celorlalți sau chiar la rezultat. Aș face sau aș spune ce e necesar, doar pentru că trebuie, ca să îmi fac datoria. Atenția prea mare la ce facem ne poate duce la greșeli. Ca să plusez puțin, demonii interiori ai mândriei sunt responsabili cu asta, ei sunt vinovații! Când dai papucii demonilor mândriei și ai lenei (ăștia-s frați de cruce; am uitat, ei nu iubesc Crucea), toate îți ies bine! Dacă punem datoria înainte de toate, datorie asumată din dragoste (ele fiind surori de cruce), e mai greu să dăm greș! Și chiar de greșim, în ochii celorlalți și ai noștri vom fi doar OAMENI, nimic altceva, ceea ce e… PERFECT!