„Mi-e frică de doctor!”

Costi Costi, Iași: Bună ziua! Am niște dureri de spate, câteodată, mai mult când stau prea mult timp aplecat, de nu mă mai pot ridica. Numai că mie îmi este așa de frică de diagnostic și de doctor și de operație, că nici în ruptul capului nu mă duc. Problema e că mă pune la pat și nu mă mai pot duce la lucru. Am 29 de ani, sunt din Iași și muncesc cu cârca, cum se spune, salahor. Ce să fac? Cum să fac să fie mai bine? Dacă mă duc la doctor, ori zice să las lucrul și mi-e teama că nu mai găsesc altceva mai bine plătit sau deloc, ori zice că mă operează sau să fac infiltrații, ce am mai auzit și eu. Puteți să mă ajutați dvs. cu o părere sau chiar cu un tratament de la distanță?

Lelia Marcu: Tratamente la distanță nu fac. Nu am cum, nu există niciun tratament pe care să îl am eu, la mine, „tratamentul” este cu cuvântul mai mult. De frică, scăpați într-un singur fel, mergând la doctor, pentru că altfel riscați să ajungeți să vă fie frică și să respirați, ca să nu vă doară, Doamne ferește! Gândiți-vă că dacă mergeți la doctor, vă dă un diagnostic și tratament, investigații… până la operație ar fi mai mulți pași de făcut și, de fapt, nu vă obligă nimeni la nimic, niciun medic nu face așa ceva! Frica de a merge la medic poate duce la complicații și la suferințe mai mari, ba chiar la situații fără ieșire. Astfel înțelegând lucrurile, de ce ne-am face una ca asta și n-am alerga la medic, să aflam ce avem și să ne ajute? Privind lucrurile din această perspectivă, o să vă fie frica să nu mergeți la doctor, nu să mergeți!🤗